Home Hooaja outfit 2019. päikeseprillid! Kuidas ühendada päikeseprillid ja selge silmanägemine?

2019. päikeseprillid! Kuidas ühendada päikeseprillid ja selge silmanägemine?

March 7, 2019

Kui kevadpäike tõi kaasa vajaduse autosõiduks päikeseprillid välja otsida, tekkis soov end kurssi viia, mis on alanud hooaja trendid. Millised on 2019 aasta päikeseprillid ja kas minu lemmikprillid on endiselt in? Trendid rääkisid minu kasuks, kuid tekkinud oli üks uus küsimus. Kuidas ühendada päikeseprillid ja selge silmanägemine? (Fotod: Helen Marts)

Hiljuti klassikokkutulekul õdusa valgusega restoranis menüüd lugedes ulatas klassiõde mulle oma abistavad lugemisprillid. Sellest ja kevadpäikesest ei saanud ma enam rahu ja tahtsin omale saada uued päikeseprillid – niisugused, millega näeks selgelt igale kaugusele. Küsimusi oli õhus aga palju.
Kuna Norman-Optika pakub võimalust vahetada raamides olevad klaasid optiliste ehk retseptile vastavate vastu, pöördusin nende poole.

Minu nüüdsest slmanägemisest
Kodumaise optikapoodide keti Norman-Optika tegevjuht Hele Vatku soovitas enne optometristi vastuvõtul käimist teha läbi ka teoreetiline test “Aeg näha” veebilehel. Selle läbi tegemise järgselt veendusin, et mul on tõepoolest vanuse tõttu tegemist silmanägemise paratamatu halvenemisega. Edasi olin oodatud Norman-Optika Rävala puiestee kauplusesse, et sealne optometrist määraks kindlaks retsepti, millest lähtuvalt saan edaspidi tellida klaasid, mis võimaldaksid mulle selget lugemist ja päikese käes oma läpakaga töötamist ka päikeseprillidega.

Monikaga päikeseprille valimas
Oma tööd tehes kohtun erinevate säravate inimestega ja sageli viib jutulõng siis ka isiklikumate teemadeni. Kohtudes laste ja spordiga seotud intervjuu tegemisel Tantsugeen tantsu- ja fitnessklubi looja Monika Tuviga, äratasin temaski päikseprillide ja spetsiaalsete klaaside paigaldamise vastu huvi, sest selgus, et igapäevaselt kannab ta läätsi. Monika oli minu poolt kurssi viidud ka sellega, et Norman-Optika tiim oli just äsja saabunud Milanost, kus leidis aset maailma üks suuremaid ja mainekamaid prillimesse “MIDO Eyewear Show 2019”. Ehk siis nad on naasenud kõige värskemate trendiuudistega. Arvasin, et seda mitmekülgsem postitus mul sünnib ning nii me koos Norman-Optika prillipoodi sisse astusimegi.

Ringikujulised päikeseprillid

Päikeseprillid Cat eye erinevates trendikates raamides ja moodsate klaaside valikutega

2019. aasta kevad/suvi päikeseprillitrendid
Sirvides messilt kaasa toodud katalooge, mis kajastavad 2019. kevade ja suve päikeseprillitrende, noppisime sealt välja info, et lisaks stiilile on eelkõige tähtis silmade täiuslik kaitse (ingl k shield). Fookus on asetatud klaasidele, mis kaitsevad silmi efektiivseimal moel nii UV-kiirguse, liigse valguse kui ka pimestuse eest, ning prillidel on nüüd ka suuremad raamid, et takistada tuule ja tolmu silmasattumist. Rõhutatakse ka polariseeritud klaaside eeliseid, kuna need vähendavad lisaks UV-kiirguse eest kaitsmisele ka segavaid peegeldusi ja suurendavad kontraste.

Moes on päikeseprillid:
# Polariseeritud värvilised klaasid, ka mitmevärviliselt hajutatud klaasid.
# Raamid on sportlikud ja ka oversize.
# Ringikujulised.
# Cat eyes ehk kiisu-look.
# Moes on mustrilised raamid, samuti värvilised. Viimastest on kõige trendikamad punased.

Sportlikud ja oversize päikeseprillid

Meie päikeseprillide valikud
Monikas tekitasid esialgu elevust just ümmargused päikeseprillid. Kuidas sellised küll võiksid sobida? Muidugi imehästi! Raamide valik oli lai, oli nii lisatud kivikestega kui ka värviliste ja mustriliste raamide vahel, samuti oli saada erinevate värvidega klaase. Mustjate klaasidega päikeseprillid pani ta esialgu riiulisse tagasi, sest meenusid kogemused, et läätsede ette väga tumedate klaasidega prillidega on nähtavus kannatanud. Hiljem aga siiski selgus, et ka tumedate klaasidega on nähtavus igati hea. Kõik oleneb järelikult klaaside kvaliteedist ja tumedusastmest. Sportliku naisena proovis Monika ka prille, mis oleksid pärit justkui mäesuusatajate varustusest. Nähtavus muutus nendega väga selgeks ja vaatamata sportlikkusele sobisid need hästi tal seljas olnud kleidiga kanda.
Aegumatud kiisuprillid sobivad vist kõikidele naistele. Nii kui Monika need omale ette pani, tundis ta, et need just ongi need, mida ta ostma oli tulnud. Aga kas ta ka nendega lahkus?

Optilised päikeseprillide klaasid

Nova päikeseprillid

Minu optilised päikeseprillid
Samal ajal palusin mina nõu optiliste päikeseprillide klaaside osas. Sain teada, et mida tugevamaks klaasinumbrid lähevad, seda paksemad on raamidesse minevad klaasid. Kui sooviksin oma olemasolevatesse päikeseprillidesse prilliklaasid paigaldada, siis on vajalik heaks tulemuseks tellida minu retsepti järgi veidi kumeramad prilliklaasid. Kuna minu prilliretsept on üsna väikeste tugevustega, siis on klaaside hind igati taskukohane ja Norman-Optikas on hetkel ka päikeseprilliklaasidele 20% soodustus.
Otsustasin ka seda, et päikeseprille võib alati rohkem olla. Norman-Optikas on just sooduskampaania, mis kehtib aprilli lõpuni NOVA™ optilistele päikeseprillidele. Vaata lisa SIIT
Nende ilusad ja kerged prilliklaasid on valmistatud digitaalse tehnoloogia abil, mis teeb klaasid moonutuste vabaks. Oma prillitugevusega ette seatud Nova™ päikeseprillid näevad peaaegu samasugused välja nagu tavalised päikeseprillid. Nova™-prilliklaasidel on vett ja mustust hülgav antistaatiline pind ja peegeldusvastane kate klaasi sisepinnal. Neid prilliklaase saab ka tellida polariseerituna.

Polariseeritud päikeseprillid

Polariseeritud päikeseprillide omadused
Monika lahkus nii kiisu-look prillide kui ka ringjate polariseeritud päikeseprillidega. Kahe paari osas sai valik langetatud seetõttu, et kui juba valida, siis midagi ka täiesti uut. Kuna polariseeritud päikeseprillid vähendavad lisaks UV-kiirguse eest kaitsmisele ka segavaid peegeldusi ja suurendavad kontraste, siis on nendega eriti hea suvel autoroolis ja ka näiteks jahiga mere peal viibida. Polaroidklaasid eemaldavad tõhusalt peegeldused veel ja muudelt märgadelt pindadelt. Polariseeritud prilliklaasidel on filter, mis blokeerib polariseerunud valguskiiri ja nii on vaatamine päikeseprillidega selgem ja teravam, värvimuutused on viidud miinimumini. Need prillid pidid olemagi just sportlaste lemmikud.
Monika valiku osas selgus ka, et selle mudeli pruun klaasitoon on sinise valguse jaoks parim filter, nii et ümbrust saab häguse ilmaga ka eredalt näha. Polariseeritud klaasi hall toon kaitseb tõhusalt väga päikselise ilmaga. Rohelised ja hallid värvid jäävad kõige realistlikumaks, valgus ja varjud on hästi eraldatud.

Norman-Optikal on mitmeid poode Tallinnas, samuti ka Tartus, Pärnus, Saaremaal ja Haapsalus ning  väga mugav on ka nende e-poes prillide valikuga eelnevalt tutvuda.  Piilu nende kodulehele SIIT 

Moodsat ja päikselist kevadet!

You may also like

Leave a Comment